top of page
fullsizeoutput_3e7.jpeg
Stress er i udgangspunkt en helt naturlig og nødvendig respons, for at kunne håndtere situationer under pres. Et dyr har evnen til lige pludselig at vække sit nervesystem og flygte når der kommer en løve for så at ryste det af sig når faren er ovre, og løven er gået sin vej - hvor dyret så vender tilbage til sit udgangspunkt, og igen går rundt og græsser. Problemet for os mennesker opstår, når vi ikke formår at slippe stressen igen, men bliver ved med at holde fast i den. Som om løven altid var i rummet. Eller at vi går rundt og venter på, at løven måske kommer forbi en dag. Dette kalder vi at nervesystemet går i alarmberedskab, hvilket skaber langvarig eller kronisk stress. 
I det moderne menneskes arbejdsliv har vi pludselig fået uendelige muligheder og valg. Vi har også ofte en mere stillesiddende hverdag, manglende kontakt til vores krop og tilbringer måske halvdelen af vores vågne tid i en virtuel verden. Vi er på mange måder kommet rigtig langt væk fra de helt basale og jordnære ting. Skillelinjen mellem hvile og arbejde bliver mere og mere udvisket, og vi befinder os store dele af tiden i en underlig gråzone. Vi er vores egen chef, omstillingsparate, fleksible og robuste på samme tid - og det er kun os selv der kan sige hvornår nok er nok. Derfor har vi også naturligt nok uendelige tanker omkring det der ikke er nu - men det der omhandler fremtiden, fortiden, meningen, eller det græs der måske er grønnere et andet sted. Kroppen går i alarmberedskab, og løven flytter ind. 
I et forløb hos mig, vil vi arbejde med at skabe bevidsthed omkring de tanker, handlinger og kropslige responser der bliver ved med at fastholde dig i en stresset tilstand. Vi tilgår din stress med nysgerrighed, med henblik på at skabe nye handlemuligheder og trække på dine ressourcer. 
Stress
bottom of page