top of page

Metakognitivt Gruppeforløb - forår 2024

Dette er ideelt til folk med udfordringer som:

Hvorfor lige Metakognitiv terapi?

Endeløse tankespiraler og bekymringer er ikke kun drænende, men stresser hele nervesystemet. Udover en masse spildt tid og energi, kan vi ende ud i at blive rigtig kede af det, stresset, bange, vrede og udmattede. Ofte fører det endda fysiske symptomer med sig, som kropslig uro, hjertebanken eller spændinger i kroppen. Og i værste fald ender det i angst, stress eller depression. 

 

I den metakognitive tilgang, arbejder vi ikke med indholdet i tankerne. Vi går med andre ord ikke tilbage i fortiden og graver, eller prøver at forstå, hvorfor du er blevet som du er blevet, eller hvorfor det der er sket, er sket. Vi arbejder derimod med hvordan du håndterer de tanker der opstår, og hvordan vi kan undgå, at de skal fylde så meget.

 

På et gruppeforløb arbejder vi med at lære konkrete metoder til hvordan vi kan lade bekymringer og grublerier være i fred, og styre tankerne i en mere konstruktiv retning. Således skaber vi mere ro i hovedet, hvilket igen gør at resten af systemet også falder mere til ro. 

 

Efter et endt forløb oplever de fleste, at tankemylderet fylder langt mindre, og at der skabes større ro og overskud, til andre ting.

Sådan får vi dig på rette spor

På et gruppeforløb behøves du ikke tale om hvilke tanker og følelser du går og bokser med, eller dele sensitive detaljer med de andre deltagere. Faktisk, så behøves vi ikke vide noget som helst om det. 

 

Grundlæggende arbejder vi med omstrukturering af dine tankeprocesser og overbevisninger. Du får konkrete redskaber og nye strategier med hjem, som du kan implementere når svære tanker og følelser opstår - uanset hvad de omhandler. Jeg er optaget af, at du skal kunne hjælpe dig selv, også næste gang noget bliver svært. Derfor vil du altid få konkrete hjemmeøvelser til næste gang. 

Hvorfor er det så effektivt?

Metakognitiv terapi er en ny evidensbaseret psykologisk behandlingsmetode, og er en af de mest effektive behandlingsformer vi idag har til angst, stress og depression. 

 

Forskningen baserer sig på, at det ikke er tilstedeværelsen af negative tanker, som gør os syge, angste og deprimerede. Negative tanker og svære følelser kan vi ikke undgå. Det er til gengæld den mængde tid og energi vi bruger på at bearbejde og bekymre os om disse negative tanker, der skaber langvarig psykisk mistrivsel. 

 

Derfor arbejder vi med at mindske de tidskrævende bekymringer og grublerier, og udvikle nye og mere konstruktive måder, du kan forholde dig til negative tanker på, når de opstår. Således at de ikke behøves at fylde det hele, hele tiden, og du kan få større overskud til andre ting. 

Praktisk information og priser

Gruppeforløbet går over 3 gange, med en varighed på 2 timer per gang. I foråret 2024 hedder datoerne:

 

28. maj, 4. juni og 11. juni. Alle dage kl 17-19.00.

 

Vi holder til i hyggelige mødelokaler i KollektivByen i Gellerup, lige ved siden af City Vest. Man kan komme dertil med cykel og bus, og der er gratis parkering lige udenfor.

 

Et gruppeforløb koster mindre per time, end hvis du havde en henvisning til psykolog med tilskud (330kr). Den samlede pris for hele forløbet er 1800 kroner, og inkluderer snacks og kaffe/ the.

Kontakt mig på info@idafriis.com, hvis du ønsker at booke en gratis forsamtale på telefonen, eller udfyld mig kontaktformular under "kontakt". Således kan du bedst finde ud af, om gruppeforløbet er noget for dig!

Hvilke tilstande behandler jeg?

Metakognitiv terapi er effektivt til at behandle problemer som stress, angst, depression, traumer, ADD/ ADHD, OCD, tvangstanker, spiseforstyrrelser, afhængighed og misbrug. 

 

Udover at behandle disse specifikke problemer tilbyder terapiformen fantastiske værktøjer for alle, der blot ønsker at være mindre i hovedet, og mere i livet.

Hvad får jeg ud af et gruppeforløb på 3 gange? 

På 3 gange kan du lære nogle konkrete redskaber, og starte med at implementere nye strategier, til at håndtere dit tankemylder anderledes. De fleste oplever bedring allerede efter første gang, når de gør sit hjemmearbejde. 

 

3 gange er nok til, at give dig forståelse af hvorfor du fastholdes i negative tankespiraler, og redskaber til at vælge anderledes. Du er altid velkommen til at booke en boostersession efterfølgende hvis du ønsker det.

Hvordan virker det?

Kort fortalt arbejder vi med dine tankemønstre, således at du kan lære at lade uhænsigstmæssige bekymringer og grublerier være, og bruge tiden på konstruktive tanker i stedet for. Dette skaber større ro i hovedet, og langt mindre mindre stress i kroppen. 

 

Der vil altid opstå negative tanker og svære følelser, men de behøves ikke at overtage på samme måde, som de har gjort.

  • Tankemylder, bekymringer og grublerier der føles ude af kontrol

  • Uro i hovedet og kroppen

  • Manglende nærvær og overskud til hverdagen

bottom of page